Op zoek naar authentiek leiderschap


Callens, J. (LannooCampus, 2015). De kwetsbare leider
Joost Callens, 200 blz.
Uitgeverij LannooCampus

Eindelijk een persoonlijk boek over verbinding maken met je ‘zelf’, stilte en leiderschap dat de waan van de dag trotseert, schrijft Henk Vaars in een recensie van het boek “De kwetsbare leider” van Kuifje-fan en CEO Joost Callens.

Hoe moet onze toonzaal eruit zien?

Op zoek naar authentiek leiderschap maakt Callens handig gebruik van een schier oneindige reeks van theoretische modellen. Bijvoorbeeld de Theorie U. Als je met een vraagstuk wordt geconfronteerd kies dan niet voor de korte onmiddellijke weg, maar verruim eerst je blik voordat je een beslissing neemt.

Of wat dacht u van deze manier om tot een antwoord te komen? Een aantal CEO’s (waaronder Callens, hij  is CEO van Durabrik bouwbedrijven) komt regelmatig bij elkaar zonder agenda.

De bewegingsruimte die dat  oplevert geeft deze leiders – naast vele andere zaken - bijvoorbeeld gelegenheid om eens de impact van ‘volgen’ te kunnen voelen in plaats van altijd maar te ‘leiden’, dans (bijvoorbeeld tango) kan daarbij een hulpmiddel zijn.

Aan het eind van de rit  levert die bewegingsruimte overdachte beslissingen met diepgang op. Of weer een ander model, het model van Robert Dilts, die zich baseerde op het model van Gregory Bateson en die op zijn beurt weer op een model van Freud steunt, laat zien hoe mensen en organisaties op verschillende manieren functioneren en hoe ze elkaar beïnvloeden.

Wilt u een voorbeeld van hoe u theoretische modellen zeer praktisch kunt inzetten om tot resultaat te komen? Callens beschrijft in zijn boek hoe hij aan met behulp van een model samen met zijn team de toonzaal van zijn bedrijf toekomstklaar maakt. Hoe handig!

De samenleving gunt je projecten

Zoeker Callens wil  bouwen aan zichzelf, aan de mensen om hem heen en aan zijn bedrijf. Zijn bedrijf zal en moet functioneren in en dankzij de steun van de samenleving.

Je kunt niet als bedrijf van de samenleving vragen zonder terug te geven.  Als CEO komt Callens zelf in beweging, maar nog meer is hij op zoek naar mensen op de werkvloer die  opstaan en vanuit hun rol verandering bewerkstelligen.

Kwetsbaarheid is goed

"Stop met doorrazen. Wees niet bang om niet bij de groep te horen. Wees eens stil."

Stop met doorrazen. Wees niet bang om niet bij de groep te horen. Wees eens stil. Bedrijven hebben leiders nodig die authentiek durven zijn en zich kwetsbaar durven op te stellen.

Bent u CEO? Bent u bedrijfsleider? Weg met de schroom rondom het vragen van advies van een therapeut, psycholoog of coach. Joost Callens begint vergaderingen met een ‘check-in’. Hij vraagt eerst hoe iedereen zich voelt.

Hij heeft een ommezwaai in denken gemaakt en beschrijft hoe hij mensen motiveert en hen de ruimte geeft zichzelf te ontwikkelen. Ooit, na afzondering in de natuur (tevens de beste vergaderruimte), schreef hij:

“Ik wil de mildheid en zachtheid die ik gevoeld heb bij mezelf in contact met anderen verder ontdekken en daaraan ruimte geven. Ik wil het ‘rush-leventje’ van de laatste jaren omzetten in ‘haast je traag’ én meer stilstaan bij waar het werkelijk om gaat, verstillen, enkele zaken uit de rugzak kieperen die energie wegnemen. Ik wil de rijkdom van de stilte verder opzoeken.”

Dit citaat vat eigenlijk het hele boek van 199 bladzijden samen. Het boek voelt aan als een vertelling. Herkent u dit? U werkt aan de vermaatschappelijking van uw bedrijf, u zit in Raden van Bestuur, u bent voorzitter van verenigingen, u heeft opgroeiende kinderen, u volgt een opleiding, u ervaart de gevolgen van een echtscheiding.

Ziekte, reizen, een nieuwe relatie, vriendschappen, hoort het bij u leven? Wat zou u dan  nog antwoorden op de vraag: Wat is je droom?

Als deze vraag na het lezen van deze recensie wat langer blijft knagen, lees dan het boek!

De riddergroep

Terug naar de zakenwereld. Ook het bedrijf van Joost Callens heeft een directie. Maar hij neemt ook andere mensen waar in zijn bedrijf met een sterke visie. Op weg naar een waardengedreven organisatie wordt er gekozen voor de metafoor van de Ronde Tafel.

Los van de operationele hiërarchie worden twaalf ridders uitgekozen. Ridders zijn elkaars gelijken. Tijdens een Camino-(meerdaagse wandel)-tocht zoekt het team van Durabrik naar sleutelmomenten en mijlpalen en hoe deze de levensloop van Durabrik hebben beïnvloed.

Parabel

Callens komt regelmatig te spreken over zijn opleiding bij Leading by Being. In een assesment over groepsdynamica voor deze opleiding schrijft hij ook fictie (een parabel). Citaat:

“Er komt een tijd in het leven dat er niets anders opzit dan je eigen weg te gaan…”

Foto beschikbaar via Creative commons by NASA/Kathryn HansenJoost Callens begon ooit met schrijven op de Noordpool en hij is er gelukkig nooit meer mee gestopt. Zijn boek ‘De kwestbare leider’ begint (bijna) met het uitstappen uit een Russische Antonov-An 74 helikopter om met twaalf mannen en één vrouw een Noordpool-tocht af te leggen.

Op de Noordpool is aanpassen aan je omgeving geen optie. Ook hier of juist hier durft hij zich letterlijk kwetsbaar op te stellen.

Waarschuwing

Lees dit boek niet in een adem uit. Lees elke ochtend slechts één paragraaf en denk er de rest van de dag af en toe aan.

Henk Vaars is commercieel adviseur bij ManualMaster, software voor kwaliteitsmanagement. Bekijk ook de videobespreking van het boek.

Delen via

Meer boekbesprekingen

Leiderschap op halve kracht: de valkuil voor de moderne leider

De Cremer D. (ACCO Uitgeverij, 2012). Leiderschap op halve kracht: De valkuil voor de moderne leider
David De Cremer, 104 blz.
Uitgeverij Uitgeverij ACCO Uitgeverij

Technologische innovaties koppelen aan organisatorische innovaties

Van Hootegem G. en Huys R. (ACCO Uitgeverij, 2014). Meten en veranderen – Instrumenten bij het nieuwe organiseren
Geert Van Hootegem, Rik Huys en Guido Maes, Uitgeverij Uitgeverij Acco

Handreikingen voor een hedendaagse manier van leidinggeven

De Geyter, E. (Acco, 2016). Wendbaar leiderschap. Een houvast voor nieuwe leiders in turbulente tijden
Els de Geyter, Uitgeverij Uitgeverij Acco