Open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek

Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, stimuleert open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek. Reden genoeg om er eens een kijkje te gaan nemen achter de schermen, en jij kunt mee.

Op 15 maart 2018 om 10u30 is het VCK-netwerk namelijk te gast bij Flanders Make in Lommel. Op die site spitst het onderzoek zich toe op de voertuigsector. Zo is er infrastructuur voor duurzaamheids- en omgevingstesten (voor voertuigen en componenten) en wordt er onderzoek verricht naar elektrificatie, hybridisatie en autonoom rijden.

Daarnaast zijn er ook labo’s voor de validatie van flexibele assemblage-oplossingen (inclusief automatisering en de samenwerking mens-robot), voor de ontwikkeling van lichtgewichttoepassingen en voor onderzoek naar optimale verbindingstechnieken.

De Kwinta ochtendsessie vindt plaats op donderdag 15 maart 2018 om 10u30 bij Flanders Make (Oude Diestersebaan 133, Lommel). Aansluitend broodjeslunch. Ben je VCK-lid? Dan kan je gratis inschrijven. Niet-leden betalen € 150 (exclusief btw).

Delen via

Verwante artikelen

Bottas in de Mercedes

Waarom Mercedes onklopbaar is in de formule 1

We zijn vijf grand prix' ver in het formule 1-seizoen en het Mercedesteam domineert als nooit tevoren: Lewis Hamilton en Valtteri Bottas grepen vijf één-twee zeges op rij. Een unicum, waarvoor ze Judson Estes op hun blote knieën mogen bedanken.
Mannelijke crash test dummy

Column: Fitness for use (m/v)

Van zodra een product of dienst voldoet aan de eisen die eraan gesteld worden, is het kwaliteitsvol. Dat is toch wat de Amerikaanse kwaliteitsgoeroe Joseph Juran met "Fitness for use" bedoelde.
Joeri Staelens en Wim De Molder

Omgaan met menselijke fouten

Allemaal samenwerken aan kwaliteit en innovatieve procesinnovatie: dat zijn de twee pijlers waarop de kwaliteitsverbetering steunt bij CNH Industrial.