Oproep: Wie heeft cijfers over ongevallen met cobots?

In het kader van zijn functie/professie (machineveiligheid) en opleiding Hogere veiligheidskunde, is Joey Rozeendal bezig met een scriptie over de cobot.

Foto beschikbaar via Creative Commons by Tecnalia www.flickr.com/photos/tecnalia/14109734238"Ik heb als doel een risicobeoordelingsmodel te ontwikkelen die gebruikers praktisch kan helpen om op een veilige goede manier zijn/haar medewerkers met cobots kan laten samenwerken. Deze Risicoanalysemethodiek onderbouw ik in mijn scriptie met allerlei deelvragen. Eén van die deelvragen gaat over incidenten met de cobot. Ik ben op zoek naar cijfers over ongevallen met de cobot."
 
Wie kan Joey helpen? Contacteer hem via joey [dot] Rozendal [at] DION [dot] NL.

Delen via

Verwante artikelen

Zijn er grenzen aan de robotisering van arbeid?

De productie van de Tesla Model 3, de elektrische wagen van Elon Musk, loopt niet op rolletjes. De robotisering van de finale assemblage lijkt Tesla net meer geld te kosten dan dat het opbrengt.

Innovatief produceren lokt productie terug naar België

Je productie verkassen naar China is misschien interessant als je een hele grote hoeveelheid gestandaardiseerde reeks producten wil. Maar wat blijkt? De markt vraagt meer en meer op maat gemaakte producten.

Hoeveel pijn mag een cobot je doen?

Een in februari 2016 verschenen technische specificatie (TS 15066) ondersteunt productiebedrijven bij hun risicoanalyse wanneer ze samenwerkende robotsystemen inzetten.