Persoonlijke ontwikkeling

Goede houding, betere rug

We weten allemaal dat in een goede houding je rug meer ontspannen is en de wervelkolom soepeler. De spieren in de rug gaan niet verstijven en je ervaart minder ongemak en pijn. En je ziet er ook beter uit als je rechtop staat en zit!

Te druk? Te weinig focus? Niet met deze tips

Veel werkende mensen hebben het vandaag ‘druk’ of ‘te druk’. In de ochtend gaat de eerste blik naar de telefoon op het nachtkastje, we komen al telefonerend thuis, we hebben te weinig tijd om onze vrienden te zien of te weinig zin om te sporten … Hoe blijf je baas over de drukte thuis, op je werk en in je brein?

Wat kan je fysiek doen om beter om te gaan met stress

Stress is iets waar we allemaal mee te maken hebben, elke dag opnieuw. En het heeft zijn nut, het maakt dat we dingen doen.

Controle over jezelf

Onlangs gaf ik een workshop aan sollicitanten waarbij ik ze eerst een minuut liet stilzitten, met gesloten ogen. Bedoeling was om alle gedachten, emoties en fysieke sensaties te observeren, te ervaren. Na die minuut vroeg ik wat de ervaring was.

Skills die focussen op het menselijke aspect

De toekomst van kwaliteit vereist ook nieuwe skills van kwaliteitsmanagers. Skills die meer focussen op het menselijke apact, die vertrouwen bouwen, mensen met elkaar doen samenwerken en hen helpen om met stress om te gaan.

3 tips voor een goeie eerste indruk

Ook voor kwaliteitsmanagers is een goede communicatie met collega's, personeel, medewerkers,... van essentieel belang. Zorg dat mensen je vertrouwen en zich comfortabel voelen van bij de eerste ontmoeting.