Pfizer en Profacts winnen de Business Excellence Award 2019

Mieke Lemmens van Pfizer en Carine Vaeremans van Profacts winnen de Business Excellence Award 2019 van het Vlaams Centrum voor Kwaliteit (VCK). 

Pfizer krijgt de Award als multinational, met een kwaliteitsproject waarbij de focus ligt op elke dosis zonder afwijkingen bij de patiënt te krijgen. Profacts onderscheidt zich als Vlaamse kmo met zijn strategie voor organisatietransformatie. Beide winnaars namen hun Award in ontvangst tijdens het VCK-congres op 21 november in het Radisson Blu Astrid Hotel in Antwerpen.

Winnaars Business Excellence Award 2019 (c) Tania Mertens

Ontmoet Elza, de mascotte van Pfizer

Omdat het voor patiënten van levensbelang is dat Pfizer heel goed is in wat het doet, hebben ze Elza in het leven geroepen. Mieke Lemmens van Pfizer Manufacturing Belgium: "Elza is de mascotte van ons kwaliteitsprogramma. Het is ook een acronym: elk lot zonder afwijkingen. Elke dag opnieuw. Elza helpt ons om kwaliteit van de eerste keer juist te krijgen achter elke dosis voor elke patiënt."

Profacts bewijst dat onze kmo’s sterk zijn in kwaliteit

Carine Vaeremans bewijst als CEO van een kleine kmo dat er ook lokaal hard aan kwaliteit getimmerd wordt: “We hebben een strategie uitgestippeld, een gezond HR-beleid gecreëerd met een goede work-life balance en processen uitgewerkt. Maar we hebben vooral gekeken waar we relevantie en toegevoegde waarde kunnen creëren voor onze klanten."

De publieksprijs gaat naar Mieke Lemmens van Pfizer. De andere genomineerden voor de Business Excellence Award 2019 waren Barco en ZNA. Van harte proficiat aan de genomineerden en winnaars.

Delen via

Verwante artikelen

MQQ & VCK: Good practices across the Atlantic

On Thursday 23d of September, we joined with 'Le Mouvement Quebécois de la Qualité' for an international meeting of good practices. Olympus NDT Canada, Pfizer Belgium and Tafisa Canada presented some incredibly insightful cases!

Webinars en video conferences

Deze bizarre periode van quarantaine vergt ontzettend veel aanpassingen van iedereen. De voornaamste voor velen is het thuiswerken. Hoe pak je dit professioneel aan?

Mensgericht ondernemen: is je bedrijf er klaar voor?

Ondernemen met respect voor mens en milieu: hoe pak je het aan? ISO 27501 en ISO 26000 bieden een nuttig referentiekader. Het NBN helpt je op weg.