Remote Auditing - wat is het en hoe ga je te werk?

De maatregelen rond de virusuitbraak worden versoepeld, toch bijft thuiswerken voor velen de norm. Maar worden audits nog uitgevoerd en hoe? 

Remote auditing?

Zoals de naam het reeds aangeeft, worden deze audits op afstand uitgevoerd, de inhoud blijft daarentegen wel behouden. Er worden interviews afgenomen, evenals inzage van documenten en processen. De auditor gaat grondig te werk om het managementsysteem objectief te kunnen beoordelen binnen het digitale kader. 

Waarom? 

• bij verschillende locaties kan dit zorgen voor tijdswinst
• als reizen uitgesloten is, wordt dit een valabele optie

Hoe kan je je voorbereiden? 

  • Ga met uw auditor in gesprek, om te bespreken welke onderdelen op afstand beoordeeld kunnen worden, zodat dit goed in het auditprogramma wordt weergegeven.
  • Deel informatie over de nieuwe manier van auditeren binnen uw organisatie om iedereen goed voor te bereiden.
  • Overweeg een deel van uw interne audits ook remote uit te voeren. Op deze manier raakt men bekend met online auditeren.
  • Wees voorbereidt op de remote audit en creëer een geschikte ruimte met goede audiovisuele middelen voor de collega’s die geïnterviewd worden door de auditor.
  • Begin op tijd en voer een online test uit met de auditor voordat de remote audit plaatsvindt om zo eventuele technische problemen op tijd op te kunnen lossen.

Lees het volledige artikel op de website van DNV•GL
Ontdek hier de opleidingen van DNV•GL: https://www.dnvgl.nl/training/online-trainingen-171230

Delen via

Verwante artikelen

Auditor Kwalificaties: BSI in gesprek met Tutor Delivery Manager, André Van Hecke

Auditor Kwalificaties zijn in feite een manier om aan te tonen dat je als auditor daadwerkelijk competent bent om audits uit te voeren. Dit betekent naast dat je de trainingen volgt, het ook van belang is, dat je middels een examen laat zien dat je het begrepen hebt en kunt toepassen. BSI stelt in dit interview met André Van Hecke enkele mogelijkheden voor rond kwalificatietrajecten, ontdek ze nu!

7 tips om als interne auditor voor een meerwaarde te zorgen

Dé motor voor het continu verbeteren van elk managementsysteem is de interne audit. Hiermee houden organisaties een vinger aan de pols of hun managementsysteem nog performant is. 
Kristin Case van Case Consults

Herbekijk de Kwinta webinar over interne audits

In een nieuwe Kwinta webinar deelde Kristin Case van Case Consults enkele tips om het management van je interne audit-programma's te verbeteren.