Supply chain

Herbekijk de Kwinta webinar over transparantie in de voedselketen

In een Kwinta webinar deelde Alexander Platteeuw (Certables en A+ Quality) zijn inzichten in de problematiek rond transparantie in de voedselketen en reikte hij mogelijke oplossingen aan.

Meer druk op bedrijven om duurzaamheid aan te tonen

Een nieuwe internationale enquête van DNV GL, internationaal dienstverlener op het gebied van kwaliteitsborging en risicomanagement, toont de groeiende kloof tussen beginners en leiders bij het beheren van duurzame leveringsketens.

Het sluipende gevaar van de complexiteit

In mijn ranglijst van meest doeltreffende manieren om een goed werkende Supply Chain te saboteren verdient complexiteit zeker een plaats in de top 3. De impact van complexiteit is moeilijk te meten en daarom vaak onderschat. Maar dat maakt complexiteit niet minder gevaarlijk, vindt Luc Baetens van Möbius.

"Nearshoring deels oorzaak Chinese groeivertraging"

De Chinese groeivertraging is voor een deel te wijten aan de versnelde opkomst van nearshoring in de supply chain. Dat schrijft professor David Simchi-Levi van de Massachusetts Institute of Technology.

Janssen Pharmaceutica wint Supply Chain Award

Geneesmiddelenproducent Janssen Pharmaceutica heeft de "Supply Chain Award 2013" gewonnen met het project "Global Planning Concept Design".