Tools om te organiseren in de 21ste eeuw

De Britse denktank Shift*Base, die focust op de impact van de digitale transformatie en nieuwe manieren van werken en organiseren, deelt in haar kennisbank technieken, cases, boekrecensies en modellen.

De 123 managementtechnieken gaan van de kwaliteitsklassiekers, zoals Kanban en Go to Gemba, tot de Hidden Heroes-techniek en manieren om de klant centraal te stellen: The emtpy chair.

Bij elke tool leer je wie je erbij moet betrekken, wat de techniek precies inhoudt, waarvoor je de tool kunt inzetten en hoe je eraan begint. De theorieën, case studies, tools,... zijn gebundeld in 8 verschillende categorieën:

Ontdek ook tools om innovatie te stimuleren in een groep, of dompel je er dit najaar volledig in onder: de coaching Global Quality Leader stelt scherp op de functie van de toekomstige kwaliteitsmanagers vanuit verschillende perspectieven.

Delen via

Verwante artikelen

Webinars en video conferences

Deze bizarre periode van quarantaine vergt ontzettend veel aanpassingen van iedereen. De voornaamste voor velen is het thuiswerken. Hoe pak je dit professioneel aan?

Mensgericht ondernemen: is je bedrijf er klaar voor?

Ondernemen met respect voor mens en milieu: hoe pak je het aan? ISO 27501 en ISO 26000 bieden een nuttig referentiekader. Het NBN helpt je op weg.

De Rol van Kwaliteitsmanagement in een Duurzamere Wereld

Willy Vandenbrande van QS Consult legt in zijn artikel voor het ‘Journal for Quality and Participation’ haarfijn uit hoe duurzaamheid een startpunt kan zijn om kwaliteitsgerichte economische- en sociale systemen te ontwikkelen.