Transformatie

Herbekijk de webinar met Stephen Hacker

In een Kwinta webinar legde Stephen Hacker uit hoe succesvolle leiders gebruik moeten maken van transformatorisch leiderschap en hoe je ontwikkelingen op dit kritieke punt kunt versnellen.

Ontrafel een dag lang transformatie samen met Stephen Hacker

Ontwikkel je benaderingen, vaardigheden, mindsets en werkwijzen om een succesvolle leider te worden onder begeleiding van Stephen Hacker.

Leiderschap begint bij jezelf. Pleidooi voor zelfbewust leiderschap

In hun boek "Lead first before Leading Others, A Life Planning Resource" betogen de auteurs en leiderschapsexperts Stephen Hacker en Marvin Washington dat in een wereld van versnelde verandering en toenemende complexiteit, zelfleiderschap essentieel is voor de effectieve leider die transformationele resultaten wil neerzetten.

Omgaan met transformatorische veranderingen: schrijf je in voor onze webinars

De komende maanden staan de volgende webinars op stapel, gratis en exlusief voor leden van het Kwinta-netwerk.

Omgaan met radicale verandering en toenemende complexiteit

De digitale transformatie, technologische doorbraken of nieuwe werkstructuren: het is dagelijkse kost geworden in het bedrijfsleven. De kans is dan ook klein dat je nog exact hetzelfde werk doet als een jaar geleden.

Waarom je er niet in slaagt om een doorbraak te realiseren

Stond je er ooit bij stil welke angst een jonge vleermuis doorstaat wanneer hij de tak, waaraan hij hangt, voor het eerst moet loslaten om te leren vliegen? Met veel gestuntel suist hij omlaag, de donkere afgrond tegemoet, om net op tijd zijn vleugels te spreiden en de schoonheid van de nacht te ontdekken.

Waarom wendbaarheid efficiëntie klopt

"Efficiëntie was het mantra van de 20ste eeuw", schrijft Greg Satell op zijn blog Digitaltonto. "Doordat business modellen onder druk staan, troeft agility (wendbaarheid) vaak efficiëntie af."

3 tips om een doorbraak te realiseren

Moeizaam probeerde de vlinder z’n kleine lijf uit de cocon te wurmen. Geen sinecure! Totdat na uren worsteling een nauwe opening ontstond. Opnieuw nam de vlinder een rustpauze om daarna terug te bewegen en het gaatje langzaamaan groter te maken. En zo ging het nog even verder. Totdat de vlinder z’n inspanningen staakte. Hij leek maar te blijven wachten op nieuwe energie.

Transformatie, een noodzaak?

De snelheid waarmee baanbrekende innovaties hun weg vinden naar het publiek geeft aanleiding tot maatschappelijke verandering, schrijft Ben Barbé van Janssen Pharmaceutica. Hij gaat dieper in op de gevolgen en de impact ervan op kwaliteit.

Balans vinden tussen stabiliteit en verandering

"Kwaliteitsmanagers zijn de geknipte personen om veranderingen te faciliteren en de juiste balans te vinden tussen stabiliteit en die verandering", vindt Anni Koubek van de Oostenrijkse organisatie Quality Austria.