TVH finalist voor Learning & Development awards

TVH is geselecteerd als finalist voor de L&D awards (Learning & Development). Deze award beloont een bedrijf met een succesvol intern opleidingstraject. TVH schreef zich in met het project 'Road to Leadership'. Daarin kregen collega's uit de logistieke afdeling een opleiding tot de knelpuntfunctie Teamleader Logistiek.

Op 15 maart 2018 weet TVH of het tot winnaar gekroond wordt. Als bedrijf dat volop inzet op een aangename werksfeer, voorziet TVH ook opleidingen voor medewerkers, zowel extern als intern. Via TVH Academy kunnen de werknemers deelnemen aan jobspecifieke trainingen, maar ook via ‘Iedereen leert’ werken aan persoonlijke groei.

De opleiding waarmee het bedrijf nu kans maakt op de L&D award kwam er met een heel specifieke reden: TVH zoekt regelmatig nieuwe Teamleaders Logistiek om de groei van het bedrijf te ondersteunen en de grootte van de teams beheersbaar te houden. Het is echter moeilijk om geschikte kandidaten te vinden op de arbeidsmarkt.

Daarom besliste het bedrijf om volop te investeren in eigen potentieel en via het nieuwe ontwikkeltraject ‘Road to Leadership’ de knelpuntfunctie van Teamleader Logistiek in te vullen.

Ontwikkelen van people skills

"Goede people skills zijn absoluut een must have bij de teamleaders van TVH. Een duidelijk doel dus voor Road to Leadership: ontwikkeling van people skills, zodat logistieke medewerkers de sprong naar Teamleader kunnen maken. Om dit te bereiken combineert Road to Leadership verschillende leermethodieken: klassikale opleiding, individuele coaching en zelfreflectie", vertelt Eline De Wilde, Learning & Development Specialist bij TVH.

Succesvol doorgegroeid

De resultaten overtroffen de verwachtingen: de deelnemers zijn intussen succesvol doorgegroeid naar de rol van teamleader. Eline: "Het was een project in de echte 'We Are One'-spirit van TVH: ontwikkeld door een samenwerking van HR en de logistieke afdeling. Vormgegeven door HR en de trainer, maar ook door de coaches uit de Logistiek en de deelnemers die zelf actief hun eigen leerproces in handen genomen hebben."

IT- en technische vacatures

Met deze opleiding was TVH niet aan zijn proefstuk toe. Zo organiseerde het bedrijf eerder ook al onder meer een technisch opleidingstraject om medewerkers te laten doorgroeien naar een meer technische functie. Ook andere afdelingen groeien snel, waardoor TVH op alle departementen nog extra collega’s zoekt. De grootste vraag is naar technische en IT-profielen.

Delen via

Verwante artikelen

Nieuw labo in maart van start in Brussel

Dit voorjaar start een nieuw labo in Brussel onder begeleiding van Chantal Vancanneyt (Belgorail) en Sonja Van Acker (Lloyd's Register).

Herbeleef het VCK-congres

Herbeleef het 32ste kwaliteitscongres over kwaliteitscultuur met dit fotoverslag.

Tekenwedstrijd: hoe tekent jouw kind kwaliteitscultuur?

Naar aanleiding van het congres over kwaliteitscultuur organiseert het VCK een tekenwedstrijd voor kinderen (en petekinderen) van VCK-leden.