Veiligheidsmanagement

Voedselveiligheid en digitale zekerheid: een combinatie die in de smaak valt?

Naar onderzoek blijft de consument harder inzitten met voedselveiligheid (55%) dan met gezondheid (53%) een belangrijke factor is geloofwaardigheid, maar hoe kunnen digitale oplossingen hierin een rol spelen?

Kmo's investeren minder in gezondheid en veiligheid op het werk

Bescherming van het welzijn van werknemers (82%) en wet - en regelgeving (79%) zijn de belangrijkste drijvende krachten voor gezondheid en veiligheid op het werk, althans volgens 1.700 brancheprofessionals die door DNV GL zijn ondervraagd.

Veiligheidscultuur op het werk: 4 inzichten

Ontdek de 4 belangrijke inzichten waarmee je als preventieadviseur van een bedrijf best rekening mee houdt.

Opnieuw dodelijk slachtoffer door Takata-airbag

Een 17-jarig meisje is in Texas om het leven gekomen toen een slecht werkende airbag van Takata ontplofte. Ze is daarmee het 10de Amerikaanse slachtoffer van de defecte Takata-airbags, die al tot de grootste terugroepacties ooit leidden.

DIS-versie ISO 45001 beschikbaar

De DIS-versie (Draft International Standard) van de ISO 45001, die de OHSAS 18001 rond veiligheid en welzijn op het werk vervangt, is sinds vrijdag 12 februari beschikbaar. Dat meldt de International Organization for Standardization.

Standaarden verbeteren publieke waarschuwingen

Net voor de aanslagen in Parijs kondigde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon de start van een sms-alert aan, een waarschuwingssysteem dat iedereen in een gevarenzone na een terreuraanslag, ramp of andere noodsituatie bereikt.

9 tips om bedrijfscontinuïteit te verbeteren

Erik van de Crommenacker zoomde in de VCK Kwinta-sessie van april in op het belang van bedrijfscontinuïteit via de ISO 22301. Hoe begin je daaraan?

Vliegen veiliger dankzij nieuwe cockpitregel?

De (vermoedelijk) moedwillige crash van de Airbus A320 in de Franse Alpen door de copiloot leidt tot striktere procedures rond de aanwezigheid van het aantal bemanningsleden in de cockpit.

Defecte airbags leiden tot terugroepacties

Enkel voor leden
Als het misgaat bij een toeleverancier van een product in een oligopolie, dan zijn de gevolgen meteen voelbaar bij tientallen bedrijven, zo tonen de defecte airbags van toeleverancier Takata aan.

ISO 27001 basisvoorwaarde om data te beschermen

In het najaar 2014 dreigde een hacker de namen van werknemers, die zich onterecht ziek meldden, te lekken op het internet. Oorzaak was een hack van een formulier bij een HR-dienstverlener.