Verklein de verandering

Een tijdje geleden trok An Debbaut de Franse Alpen in voor een fikse dagtocht. Haar avontuur, dat begon toen een lijnbus haar dropte waar de wereld eindigde, zette haar aan het denken over verandertrajecten.

Gewapend met wandelgps, stevige bergschoenen en een picknick, was ik er helemaal klaar voor... of niet?

Dichte mist en hevige sneeuwbuien leken die dag met elkaar een verbond gesloten te hebben om me geen meter zicht te gunnen. Het verse sneeuwtapijt had in één ruk alle sporen van het spoor uitgewist. De bewegwijzering leek tergend ver of soms niet aangebracht. Met een bonzend hart vatte ik m’n wandeling aan.  Als dat maar goed kwam.  

M’n verbazing was groot als na lang stappen uit het niets een eenzame pijl verscheen … Nooit eerder had zo’n micromijlpaal me op m’n tocht zoveel moed gegeven. Een heel eind verderop poseerde voor mij een dennenboom, kreunend onder het gewicht van de sneeuw op z’n takken. Dat met zo’n weer de natuur ook mooi kon zijn.

Voor het eerst ruimden m’n zorgen plaats voor verwondering en dankbaarheid.  En ik zette er steviger de pas in.  Op het moment dat ik bijna gedwongen was op m’n stappen terug te keren, was er opnieuw een aanduiding.  Op de kaart zag ik perfect waar ik me bevond.  Een moment om dit met een stuk chocola te vieren.  

Om een doorbraak te realiseren, waren vele kleine verandermomenten nodig, micromijlpalen, een klein feestje.

Ik besefte dat wat ik die dag meemaakte, iets weg had van een verandertraject.  Om een doorbraak te realiseren, waren vele kleine verandermomenten nodig, micromijlpalen, een klein feestje. M’n staptocht inspireerde me om dit artikel te schrijven.

Verklein de verandering

Herinner je je de laatste keer dat jij voor een verandering stond ? Wat ervaarde je? Onzekerheid, tegenzin, weerstand, overweldiging door de enorme omvang, paniek,...? Had je het er moeilijk mee dat je inspanningen niet onmiddellijk iets opleverden? Dan was dit een normaal menselijke reactie.

Een zakelijk cliché verwacht van ons dat we de lat zo hoog mogelijk leggen. Deze vlieger gaat bij verandering meestal niet op. Hieronder volgen drie tips die je helpen anders te kijken naar verandering:

TIP 1: Splits een grote verandering op in een opeenvolgende reeks van kleine veranderingen

Snel grote veranderingen ambiëren, is niet steeds realistisch.  Een haalbaar alternatief is dag na dag kleine doelen nastreven.  Wordt een kleine verandering zichtbaar, dan groeit het vertrouwen dat de verandering zal lukken. 

Je gaat voorzichtig genieten van de veranderweg die je aflegt. Verbeter je elke dag een klein beetje, dan realiseer je uiteindelijk grote dingen.  Dit is de meest voorkomende manier waarop verandering plaatsvindt. Het leuke eraan is : áls de verandering zich voordoet, dan verankert deze zich diep.

TIP 2: Focus je op micromijlpalen die binnen handbereik liggen, in plaats van op de eindbestemming die ver weg ligt

In beweging komen is één van de moeilijkste aspecten van veranderen. Focus je daarom op micromijlpalen, zodat je niet anders kan dan de overwinning te behalen. De eerste micromijlpaal kan best triviaal lijken, maar dit mag, als je maar in beweging komt, zelfs als dit in het begin heel traag loopt.  Ondertussen gebeurt iets heel bijzonders: angst en weerstand smelten als sneeuw voor de zon. Met elke stap begin je verandering te voelen. Voortgang begint als een sneeuwbal te rollen en te groeien.

TIP 3: Vier kleine successen

Boek snel kleine resultaten.  Successen zorgen voor hoop, enthousiasme en zelfvertrouwen om de volgende stap te zetten. Wees bewust van wat je al overwonnen hebt en vier dit.  Kleine successen vieren, geeft het gevoel dichter bij de finish te komen, maakt energie vrij om verder te gaan. Dit is belangrijker dan je te focussen op wat nieuw en anders is.

Hoe ervaar jij verandertrajecten?

Blijf je vastzitten in de onzekerheid van de mist en de sneeuwbuien of zet je op je pad de grote verandering in een reeks kleine veranderingen om, focus je je op micromijlpalen en vier je kleine successen met een stuk chocola? Ik ben heel nieuwsgierig!

Foto beschikbaar via Creative Commons door Paxson Woelber (Flickr)

Delen via

Verwante artikelen

Design Thinking en Kwaliteit

Design Thinking wordt door heel wat organisaties gebruikt om te innoveren, om probleemoplossend te denken, nieuwe creatieve ideeën te ontwikkelen en opportuniteiten te creëren. Maar hoe past deze strategie binnen in een kwaliteitsomgeving?  

Omgaan met weerstand tegen veranderingen

Iedereen kwam het wel al eens tegen: je wil iets implementeren, veranderen of aanpassen en meteen krijg je mensen die in de remmen gaan. Je kan namelijk niet voor iedereen goed doen. Maar hoe ga je dan om met weerstand tegen veranderingen?

Waarom veranderen zo moeilijk is

Met de beste bedoelingen gaan managementteams of verandercoaches aan de slag met een stappenplan voor verandering. Je hebt inderdaad verschillende en goede modellen die je hiervoor als leidraad kan gebruiken, o.a. het 8 fasenplan van Kotter, het ADKAR model, Lewin’s change model, ...