Verslag chatsessie PDCA

Als opwarming voor het coachingstraject over PDCA beantwoordde coach Nelly Flebus tijdens een chatsessie allerlei vragen over PDCA, gaande van hoeveel het moet kosten als je ermee aan de slag wil bij een kleine kmo, tot de mate van evenwaardigheid tussen de 4 letters waaruit PDCA bestaat. Herlees de volledige chatsessie!

Coach Nelly Flebus begeleidt ook het coachingstraject over PDCA. Via onderstaand reactieformulier kan je nog altijd vragen of reacties posten.

Delen via

Verwante artikelen

De hartslag is de moeder van de PDSA-cirkel

Een managementsysteem dat door de hele organisatie wordt gedragen en gebruikt? Dat bereik je door het creëren en onderhouden van een organisatie-hartslag. Aan de hand van periodiek ingerichte managementcycli worden strategische doelstellingen en operationele prestaties met elkaar in lijn gebracht en gehouden.

Het ABC van kwaliteit in 26 delen: de letter D

In mijn Six Sigma Black Belt cursus staat een lijstje met een zevental zogenaamd wereldberoemde kwaliteitsgoeroes. Maar als ik mijn cursisten vraag welke namen een belletje doen rinkelen dan valt het al heel erg mee als ze er twee of drie van kennen. Ook in de kwaliteit is men vooral in de eigen kleine wereld wereldberoemd.

Geen PDCA, maar wat dan?

In een aantal eerdere blogs heb ik aangegeven wat de problemen kunnen zijn met de PDCA-cyclus in snel veranderende omgevingen. Plannen pinnen ons te veel vast, de cyclus is te traag, de waarde van meten wordt overschat en de personele factor (hoe krijgen we medewerkers in beweging voor verbetering?) wordt onderschat. Mooi, maar wat dan wel?