Vragen over compliancy beantwoord

Technische compliance is een complex gegeven in enkele sterk gereglementeerde activiteiten. Vandaar dat Werner Van Cayseele (SPIE Belgium) enkele vragen heeft, die expert Dirk van Bogaert beantwoordt tijdens een werkvergadering.

Werner Van Cayseele wordt regelmatig met compliance geconfronteerd op vlak van veiligheid en milieu.

Dirk van BogaertDaarbij heeft hij enkele vragen die expert Dirk van Bogaert donderdag 10 oktober van 9:30 tot 12:00 zal beantwoorden tijdens een werkvergadering bij SPIE Belgium in Anderlecht.

Lid van het VCK? Schrijf je snel in want het aantal deelnemers is beperkt tot 10. Consultants en andere commerciële dienstverleners zijn enkel welkom op uitnodiging.

Dit zijn de vragen:

  • Veiligheid – wij hebben een interne monitoring met evaluatie voor onze verschillende activiteiten en communicatie van instructies naar de betrokken operationele Business Units – dit is beheerst (en we proberen zelfs proactief te handelen). Compliance geeft hier enkel problemen in internationale context (bvb de formele kwalificaties voor werken aan elektriciteit)
  • Milieu – hiervoor hebben we eveneens een interne monitoring met de problematiek dat dit in België regionale materie is en wij over het gehele grondgebied Business units hebben en actief zijn.

Technische compliance is een complex gegeven in enkele sterk gereglementeerde activiteiten van ons – vooral de afdeling Liften en onze mechanische activiteiten (PED-richtlijn) worden hiermee geconfronteerd.

De interne uitdaging is van geïntegreerde operationele procedures en instructies te maken om het leven van onze operationele mensen op dit vlak draaglijk te houden.

Schrijf je in >>

Delen via

Verwante artikelen

Audits en assessments efficiënter maken

Op dinsdag 28 januari organiseerde het Vlaams Centrum voor Kwaliteit een druk bijgewoonde sessie over Multi Compliance Frameworks. Greet Volders van Voquals nam de toehoorders mee op een reis doorheen generieke controles, IT-gerelateerde controles en voorbeeldcontroles.

Meer efficiëntie bij je voorbereiding van interne en externe audits

Het Multi Compliance Framework helpt je te voldoen aan de talrijke conformiteitseisen door je bedrijfsprocessen te koppelen aan normen en standaarden.

Compliance in internationale handel

In welke mate speelt Compliancy een rol in internationale handel?