Waarom je kwaliteit niet meer kunt managen in een simpele spreadsheet

Regelgeving, standaarden, interne processen,... de omgeving van een organisatie verandert constant. Aan jou de continue uitdaging om te borgen dat je dienstverlening blijft voldoen aan verwachtingen en kwaliteitseisen. Een hele klus. Hoe ga jij daarmee om?

Heeft je bedrijf inderdaad veel te maken met veranderingen? Dan is het cruciaal dat je grip houdt op je organisatie en inzicht hebt in de risico’s. Jarenlang kon dit door middel van spreadsheets (zoals Excel) of statische bestanden. Soms werden deze alleen in aanloop naar een audit bijgewerkt.

Naarmate de traditionele vormen steeds uitgebreider en complexer werden, namen de kansen op fouten toe. Organisaties zijn op zoek gegaan naar manieren om gedurende het gehele jaar met met de kwaliteitsverbetering van processen en dienstverlening bezig te zijn.

Een online kwaliteitsmanagementsysteem zoals eQuse Indicate helpt hierbij. Een hele vooruitgang. Maar waarom eigenlijk?

Altijd met de nieuwste versie

Optimale grip op uw organisatie. Dat is de belangrijkste winst van een online kwaliteitsmanagementsysteem. Je stroomlijnt de bedrijfsinformatie en beheerst de belangrijkste bedrijfsprocessen. Alle gegevens worden op één plek bewaard. Alle betrokkenen kunnen deze gegevens inzien en bijhouden.

Iedereen werkt dus altijd met de nieuwste versie. Je plant activiteiten in en maakt verbetermaatregelen meetbaar. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Op maat van je bedrijf

eQuse biedt ruim 20 modules en is volledig aanpasbaar aan de aard en activiteiten van het bedrijf. Of je nu een of meerdere vestigingen hebt. Je kunt namelijk zelf modules activeren en deactiveren. Zoals de module handboek, de module processen, de agenda en de incidentregistratie. Met eQuse Indicate bouw je een solide basis voor certificering.

Met eQuse houd je scherp zicht op de parameters die bepalend zijn voor kwaliteit. Op basis van dit kwaliteitsmanagementsysteem kun je de juiste maatregelen nemen om te voldoen aan nagenoeg alle eisen die normeringen als ISO 9001 aan uw organisatie stellen.

Logisch dus dat steeds meer bedrijven zichzelf de vraag stellen: kiezen we voor vooruitgang óf houden we het bij Excel?

Contacteer Mels Oomen voor een antwoord op je vragen hierover via 0031 10 436 30 40 of via m [dot] oomen [at] equse [dot] nl.

Delen via

Verwante artikelen

De Rol van Kwaliteitsmanagement in een Duurzamere Wereld

Willy Vandenbrande van QS Consult legt in zijn artikel voor het ‘Journal for Quality and Participation’ haarfijn uit hoe duurzaamheid een startpunt kan zijn om kwaliteitsgerichte economische- en sociale systemen te ontwikkelen.

"Gevoeligheid voor taal en cultuur heel belangrijk"

In de Kwinta sessie van juni deelde Hans Punter, Director Quality bij Siemens Industry Software, zijn internationale ervaringen met het managen van kwaliteit. Rekening houden met culturele verschillen is een must.

Hoe interne kwaliteitszorg en externe kwaliteitsbewaking elkaar versterken

Odisee en Howest waren in 2014 genomineerd in de categorie "onderwijs" van de Kwinta Excellence Award, een prima aanleiding om hen te vragen "A Manual for internal quality assurance in higher education" te recenseren. Paul Garré, directeur onderwijs en kwaliteit bij Odisee, bijt de spits af.