Zelfsturing

Wat motiveert onze medewerkers?

Af en toe lees je een boek waarvan de inhoud iets triggert, opeens kom je die boodschap op diverse plaatsen tegen. Bij mij was dat het geval met het boek "De luie manager" van Martin Waaijer.

Praktisch boek over de invoering van zelfsturende teams

Zelfsturende teams waren al populair in de jaren negentig van de vorige eeuw. Sinds enige tijd is er hernieuwde aandacht, onder meer door wetenschappers als Frederic Laloux en door praktijkvoorbeelden als Buurtzorg in Nederland. Terecht. Het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen publiceerde recentelijk een bruikbare handleiding.

Zelfsturende teams in de zorg

Ook in de zorgsector komen meer en meer experimenten met zelfsturing van de grond. Bij zo'n transformatie krijgen medewerkers meer verantwoordelijkheid, wat leidt tot betere resultaten.

Wat je moet weten over zelfsturende teams

In een zelfsturend team neemt ieder teamlid – binnen een afgesproken kader – een rol en verantwoordelijkheid op zich. Maar wat zijn de voor- en nadelen? Hoe begin je eraan?

Peter Leyman: “Ik kan geen manager by mailbox zijn”

De rockende bedrijfsleider van Volvo Cars Gent die met zijn band de bedrijfsfeesten opluisterde: zo zullen velen zich de bevlogen Peter Leyman (51) herinneren. Sinds hij in 2007 de Gentse autofabriek verliet, kreeg zijn gedrevenheid twee keer een stevige knauw. Een verhaal over wat passie voedt én breekt, en hoe je bevlogenheid in een organisatie doorgeeft.

Zelfbeheer voor gevorderden

Door de crisis heeft Volvo Cars Gent de voorbije jaren zijn hoge ambities inzake teamwerking enigszins moeten bijstellen. "Paradoxaal genoeg heeft ons dat op een hoger niveau en dichter bij de essentie van zelfbeheer gebracht", zegt ontwikkelingscoach Jos Borremans.