Zijn uw medewerkers competent in kwaliteit?

Partnerbijdrage van DNV

Eerder dit jaar heeft DNV een onderzoek gedaan naar de meest voorkomende auditbevindingen bij ISO 9001 gecertificeerde organisaties. Dit onderzoek maakt duidelijk waar organisaties het meest mee worstelen bij kwaliteitsaudits.

Uit dit onderzoek is gebleken dat de meeste auditbevindingen voortkwamen uit hoofdstuk 7, Support. Hierbij kwam naar voren dat organisaties vaak tekortkomen op geschikte competenties. In dit geval hebben niet alle werknemers de juiste competenties in huis om de werkzaamheden naar verwachting uit te voeren.

In de top 5 non-conformities vinden we interne audits. Om de effectiviteit van het geïmplementeerde ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem te beoordelen, worden organisaties geacht interne audits uit te voeren en deze te rapporteren. De interne audit is een verbeterpunt voor veel organisaties. Hebben organisaties het juiste personeel in huis om effectieve interne audits uit te voeren? En wanneer ben je competent genoeg om een interne audit uit te voeren?

Het onderzoek naar de meest voorkomende auditbevindingen is gebaseerd op meer dan 100.000 auditbevindingen uit 2021, van meer dan 25.000 organisaties wereldwijd. Voor dit onderzoek heeft DNV data uit haar benchmarking tool Lumina geanalyseerd. Alle klanten van DNV hebben toegang tot deze tool. Bent u benieuwd naar alle uitkomsten van het onderzoek? Raadpleeg dan het onderzoeksrapport.

Tijdens de VCK Quality Day 2022 zal Marleen Opsomer, Sales Executive, DNV Belgium, tijdens haar spreeksessie ‘Competent in kwaliteit’ oplossingen bieden waarmee uw organisatie de competenties van werknemers kan verbeteren. Bent u benieuwd naar de diensten van DNV? Neem dan alvast een kijkje op onze website. We hopen u te ontmoeten op de VCK Quality Day!

Meer info over de VCK Quality Day 2022 vind je via de event website.

Delen via

Verwante artikelen

Auditor Kwalificaties: BSI in gesprek met Tutor Delivery Manager, André Van Hecke

Auditor Kwalificaties zijn in feite een manier om aan te tonen dat je als auditor daadwerkelijk competent bent om audits uit te voeren. Dit betekent naast dat je de trainingen volgt, het ook van belang is, dat je middels een examen laat zien dat je het begrepen hebt en kunt toepassen. BSI stelt in dit interview met André Van Hecke enkele mogelijkheden voor rond kwalificatietrajecten, ontdek ze nu!

7 tips om als interne auditor voor een meerwaarde te zorgen

Dé motor voor het continu verbeteren van elk managementsysteem is de interne audit. Hiermee houden organisaties een vinger aan de pols of hun managementsysteem nog performant is. 

Remote Auditing - wat is het en hoe ga je te werk?

De maatregelen rond de virusuitbraak worden versoepeld, toch bijft thuiswerken voor velen de norm. Maar worden audits nog uitgevoerd en hoe?