Ontdek de activiteiten van het VCK

Als lid van het VCK kan je je gratis aansluiten bij één van onze vele activiteiten. Hieronder ontdek je in het kort wat je mag verwachten:

Excellence Teams

Deze zelflerende netwerken bestaan uit gesloten ledengroepen actief in eenzelfde sector als productie, dienstverlening, overheid, non profit.... Deze groepen komen 4x per jaar samen om uitgebreid in te gaan op kwaliteitsthema's binnen hun sector. Met scherpe focus worden inzichten en ideeën uitgewisseld. 

Task Forces

De Task Forces staan open voor alle leden. Maandelijks worden er 4 Task Forces georganiseerd die dieper ingaan op één kwaliteitstopic. Binnen deze topics worden onderwerpen gezocht die dieper ingaan op hoe je vanuit een kwaliteitsperspectief nieuwe inzichten kan toepassen op je dagelijkse werking. Al onze leden zijn vrij om zich aan te sluiten, deel te nemen en bij te dragen. 

Quality Talks

Tijdens deze presentaties wordt 1 kwaliteitsonderwerp uit de doeken gedaan. Zowel nationale, als internationale sprekers nemen je tijdens deze Quality Talks mee in een uiteenzetting van hun kwaliteits-kennis. Een verrijking voor al onze deelnemers en de ideale manier om te proeven van wat het lidmaatschap in petto heeft (niet-leden kunnen éénmalig deelnemen)!

Labo's

In onze labo's bespreken we projecten binnen de ledenorganisaties in beperkte kring. Deze kwaliteitsprojecten worden voorgesteld aan de groep en krijgen vervolgens feedback. Dat zorgt ervoor dat we elke keer een nieuw project bespreken, waaruit nieuwe inzichten vloeien voor presentator en toeschouwer. Een wisselwerking die tot zeer interessante verbeteringen kunnen leiden dankzij de diverse expertise van onze leden.

Ledenzone

Uit onze activiteiten komen vaak zeer waardevolle inzichten. Omdat we ons bewustzijn dat niet al onze leden aan al onze activiteiten kunnen deelnemen, kan men hier terecht voor presentaties, video's, tools, checklists en methoden. De ideale manier om tijdsonafhankelijk te profiteren van een lidmaatschap bij het VCK.

Bedrijfsbezoeken/sessies

Onze Quality Talks worden doorgaans online gepresenteerd. Toch kunnen fysieke samenkomsten een geweldige meerwaarde betekenen om inspiratie op te doen bij lidorganisaties van het VCK. Niet alleen krijg je een unieke inkijk in de werking van de kwaliteit in verschillende sectoren, het is de ideale manier om in contact te komen met collega's uit het VCK netwerk!

Quality Day

De VCK Quality Day is onze jaarlijkse netwerkdag waarbij het volledige ledennetwerk wordt samengebracht rond kwaliteit.  Er wordt teruggeblikt en vooruitgekeken. Elk jaar is een ontdekking, dus zet deze dagen met stip in je agenda zodat je er niets van hoeft te missen. Een absolute aanrader voor al onze leden!

Naast deze activiteiten georganiseerd door het VCK en haar netwerk, valt er nog heel wat te ontdekken binnen ons netwerk. Elke maand zetten we onze leden in de kijker om het netwerk beter te leren kennen. Ben je op zoek naar kwaliteitslabel dat inzet op groei en duurzaamheid, dan kan je dankzij het VCK aan de slag met EFQM. Daarnaast kan je op onze website terecht voor opleidingen en vacatures. Zo kan je je experrtise niet enkel uitbreiden, je kan ook op zoek gaan naar nieuwe collega's en uitdagingen. In ons netwerk vind je ook een heel aantal experten terug die je kunnen bijstaan in de continue verbeteringen binnnen je organisatie. 

Neem deel!

Als lid van het VCK kan je je inschrijven op deze activiteiten via onze agenda. Wij houden je eveneens op de hoogte via onze nieuwsbrieven en mailings, zo hoef je niets te missen! Neem een kijkje op onze agenda.